Over ons

Rijvereniging Ons Genot verzorgd diverse lessen voor onze leden. U kunt bij ons met een eigen paard/pony dressuur, spring of menlessen volgen onder leiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs. Tijdens het zomerseizoen worden de lessen verreden op ons eigen oefenterrein (Houbenweg 30, Leunen). 's Winters worden er geschikte binnenaccommodaties geregeld.

Wij organiseren als vereniging ook allerlei activiteiten. Dat zijn activiteiten die voor rijdende en niet-rijdende leden bedoeld zijn voor ons plezier en ter versterking van het clubverband, maar ook activiteiten ter aanvulling van onze financiën. We hebben jaarlijks in januari een grote springwedstrijd (Jumping Indoor Leunen), in juli een dressuurwedstrijd, een oliebollenactie in november, een ponykamp, clubkampioenschappen en een barbecue.

Er zijn regelmatig bestuursvergaderingen waarin allerlei zaken aan bod komen. Heb je punten voor onze vergadering meld dit dan bij een van de bestuursleden.


Historie

In 1937 is Ruiterclub Ons Genot opgericht voor de dorpen Leunen, Veulen en Heide. In 1971 zag ook Ponyclub Ons Genot het levenslicht. Na jarenlange samenwerking tussen deze verenigingen zijn deze in 2000 gefuseerd in één vereniging. De vereniging draagt voortaan de naam Landelijke rijvereniging Ons Genot en wordt vertegenwoordigd door één bestuur. Anno 2007 telt de ponyclub en ruiterclub samen zo'n 75 leden. Deze 75 leden bestaan uit actieve ponyruiters met hun ouderleden, actieve "grote" ruiters, recreanten, en leden die niet zelf meer rijden, maar de club op andere manieren ondersteunen.


Missie

Ons Genot wil het beoefenen van de paarden en/of ponysport in al zijn facetten (met uitzondering van de draf- en rensport) mogelijk maken voor haar leden. Hierbij vindt de vereniging het van belang dat, naast de paarden- en ponysport, de gezondheid en het welzijn van paarden en pony's wordt bevorderd.


Bestuur

Het huidige bestuur heeft de volgende samenstelling en taakverdeling:

Voorzitter

Geert Janssen

06-53195336


Penningmeester / wedstrijd secretaris dressuur

Kitty Puts

06-28951707


Algemeen secretaris

Suzanne Hendrikx


Bestuurslid

Marloes van Rattingen


Bestuurslid

Jos Litjens


Bestuurslid

Nieneke Cuijpers


Bestuurslid

Ildi Nelissen